Allmänna riktlinjer SSS under Covid-19

Som ett led i vårt ansvar för att begränsa effekterna av Covid-19 så har styrelsen antagit följande policy som gäller tillsvidare för Sällskapets verksamhet. Vid frågor, kontakta någon i styrelsen.

Ritlinjer under Covid-19.pdf

 

 

 

ALLMÄNNA RIKTLINJER KRING SSS VERKSAMHET UNDER COVID-19

Många av Sällskapets utmärkta funktionärer och medlemmar är i riskgruppen, och vi måste göra det bästa för att inte smitta dessa.

Om du är sjuk, eller har symptom relaterade till COVID-19 ska du stanna hemma från Sällskapets anläggningar och verksamhet. Vi träffar dig gärna när du är frisk igen.

Respektera och håll avstånd till varandra. Sök kontakt och fråga innan du besöker båthus/båt eller på annat sätt närmar dig en annan medlem.

Förövrigt förväntar vi att alla medlemmar följer de rekommendationer, riktlinjer och regler från Riksdag och myndigheter som är giltiga vid respektive tidpunkt. Situationen utvecklas fort och det är svårt för Sällskapet att detaljstyra verksamheten dag för dag.

Dessa riktlinjer gäller tillsvidare.

 

ASKHOLMEN:

Till Askholmen är alla friska sjöfarare i Mälaren välkomna.

Besökare som förtöjer i hamnen rekommenderas att hålla minst en båtbredd till närmsta båt.

Toaletter hålls öppna. Askholmsgruppen ser till att det finns tvål, vatten och papper för att tvätta händer efter besöket. Som toalettbesökare har du ett ansvar att se till att hålla hygienen.

Bastun kommer att hållas stängd.

Vid användning av fasta grillar, lekplats med flera allmänna ytor förväntas att besökare håller avstånd till andra.

 

JOLLE- OCH KÖLBÅTSGRUPPEN:

Verksamheten genomförs enligt gällande rekommendationer från Svenska Seglarförbundet och Riksidrottsförbundet.

 

KLUBBSTUGOR – Löt och Askholmen:
Under pågående pandemi arrangerar Sällskapet inga samlingar i klubbhusen.
Uthyrning tillåts inte tills vidare.

 

 

SLIPEN:

Vid sjösättning/upptagning genomförs inga gemensamma samlingar.

Båtägaren får en ungefärlig tid när denna ska stå klar vid sin slipvagn för sjösättning. Båten hämtas av slipgruppen med ett begränsat antal funktionärer i närheten av båten/båtägaren. Slipgruppen sjösätter sedan båten och överlåter ansvaret till båtägaren.
Vid upptagning gäller omvänd rutin.

Medlemmar som närvarar vid slipaktivitet ombeds att tänka på att vara på plats med minsta möjliga antal medhjälpare/familjemedlemmar

Vid påmastning, fråga båtägaren innan du hjälper till. Du som mastar på, minimera antalet medhjälpare, tänk dock på för att en säker påmastning krävs det hjälp av några ytterligare personer.

Toaletten hålls öppen. Slipgruppen ser till att det finns tvål, vatten och papper för att tvätta händer efter besöket. Som toalettbesökare har du ett ansvar att se till att hålla hygienen.

 

SOMMARAVGIFT SLIPEN:
För de medlemmar som ej avser att sjösätta båten under 2020 gäller ordinarie regler för sommaravgift. Om du vill bli befriad från sommaravgiften ansöker du detta hos kassören innan sista ordinarie sjösättningsdatum. Styrelsen kommer att vara generös vad gäller beviljande av avgiftsbefrielse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.