Allmänna riktlinjer SSS under Covid-19

Som ett led i vårt ansvar för att begränsa effekterna av Covid-19 så har styrelsen antagit följande policy som gäller tillsvidare för Sällskapets verksamhet. Vid frågor, kontakta någon i styrelsen.

Uppdaterat: 200921

ALLMÄNNA RIKTLINJER KRING SSS VERKSAMHET UNDER COVID-19

Många av Sällskapets utmärkta funktionärer och medlemmar är i riskgruppen, och vi måste göra det bästa för att inte smitta dessa.

Om du är sjuk, eller har symptom relaterade till COVID-19 ska du stanna hemma från Sällskapets anläggningar och verksamhet. Vi träffar dig gärna när du är frisk igen.

Respektera och håll avstånd till varandra. Sök kontakt och fråga innan du besöker båthus/båt eller på annat sätt närmar dig en annan medlem.

Förövrigt förväntar vi att alla medlemmar följer de rekommendationer, riktlinjer och regler från Riksdag och myndigheter som är giltiga vid respektive tidpunkt. Situationen utvecklas fort och det är svårt för Sällskapet att detaljstyra verksamheten dag för dag.

Dessa riktlinjer gäller tillsvidare.

 

ASKHOLMEN:

Till Askholmen är alla friska sjöfarare i Mälaren välkomna.

Besökare som förtöjer i hamnen rekommenderas att hålla minst en båtbredd till närmsta båt.

Toaletter hålls öppna. Askholmsgruppen ser till att det finns tvål, vatten och papper för att tvätta händer efter besöket. Som toalettbesökare har du ett ansvar att se till att hålla hygienen.

Vid användning av fasta grillar, lekplats med flera allmänna ytor förväntas att besökare håller avstånd till andra.

 

JOLLE- OCH KÖLBÅTSGRUPPEN:

Verksamheten genomförs enligt gällande rekommendationer från Svenska Seglarförbundet och Riksidrottsförbundet.

 

KLUBBSTUGOR – Löt och Askholmen:
Under pågående pandemi arrangerar Sällskapet inga samlingar i klubbhusen.
Uthyrning tillåts inte tills vidare.

 

 

SLIPEN:

Morgonsamling genomförs med hänsyn och distans. Om man tillhör riskgrupp, eller av annan anledning vill hålla avstånd kan man istället stämma av med den ansvariga inom slipgruppen via telefon.

Vid sjösättning för båtägaren en ungefärlig tid när denna ska stå klar vid sin slipvagn för sjösättning. Båten hämtas av slipgruppen med ett begränsat antal funktionärer i närheten av båten/båtägaren. Slipgruppen sjösätter sedan båten och överlåter ansvaret till båtägaren.

Vid upptagning ser båtägaren till att köra in båten till ”graven”. Slipgruppen lyfter upp båten och kör denna till tvättplatsen. Båtägaren ges möjlighet att tvätta sin båt enskilt varefter slipgruppen parkerar båten på sin slipplats. Vid alla moment ser Slipgruppen till att hålla avstånd till båtägaren och andra medlemmar.

Medlemmar som närvarar vid slipaktivitet ombeds att tänka på att vara på plats med minsta möjliga antal medhjälpare/familjemedlemmar

Vid på- och avmastning, fråga båtägaren innan du hjälper till. Du som mastar på/av, minimera antalet medhjälpare, tänk dock på för att en säker hantering krävs det hjälp av några ytterligare personer.

Toaletten hålls öppen. Slipgruppen ser till att det finns tvål, vatten och papper för att tvätta händer efter besöket. Som toalettbesökare har du ett ansvar att se till att hålla hygienen.

 

SOMMARAVGIFT SLIPEN:
För de medlemmar som ej avser att sjösätta båten under 2021 gäller ordinarie regler för sommaravgift. Om du vill bli befriad från sommaravgiften ansöker du detta hos kassören innan sista ordinarie sjösättningsdatum. Styrelsen kommer att vara generös vad gäller beviljande av avgiftsbefrielse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.