Strängnäsbåtar kämpade på Höstkroken

Höstkroken Inshore – ett riktigt trevligt initiativ från Westerås segelsällskap. 64 startande båtar vilket bör vara det mesta vi sett i Mälaren på ett tag. Kul upplägg på distansbana med tre varv. Två anmälda båtar från Strängnäs, “Fore” (plats 14) och “Fiolina” (plats 9, bäst av alla båtar i start 2!). Dessutom gastade Laurent på One-off’en “Mithril” (plats 8) och Mattias Gustafsson på en Dehler 32 (plats 56).  Vindarna kom och gick och en stor del av gänget fastnade rejält vid rundningen av Fullerö grund, bland annat jollegänget i “Fore”. Föredömligt av kappseglingsledningen att korta ner seglingen till ett och halvt varv.

Laurent gastar.

Efteråt full fart på after sail i en knökfull hamnbassäng mitt i stan. Jollegänget fick prestationspris för “yngsta besättning”.

Måns, Daniel och Simon hämtar pris  för yngsta båt.


Besättningen på “Four” seglade utmärkt, men fastnade i vindhålet som drabbade stora delar av fleeten.

Fler bilder här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.