Nu blir båtlivet säkrare

Varje år stannar omkring 10.000 hjärtan utanför sjukhus i Sverige, 65% av olyckorna sker på fritiden och risken att ett hjärta skulle stanna på Askholmen är inte otrolig. Med en HLR-kompetens och en hjärtstartare till hands inom några minuter är sannolikheten att rädda en person mycket stor. 

Tack vare en donation från Hans Sjöstedt har nu sällskapet en automatisk hjärtstartare (AED). Dessa är helt automatiska och vem som helst kan använda den, och alla steg som ska utföras instrueras via en röst från hjärtstartaren. Ägna dig gärna någon minut åt nedan nämnda film, kanske är det just du som räddar ett liv eller blir räddad av någon som lärt sig denna teknik.

Instruktionsfilm om hur du gör HLR och hur du använder en hjärtstare

Hjärtstartaren kommer finnas vid Ångbåtsbron under Allsvenska kappseglingarna och sedan vara på Askholmen under säsongen. Klubben riktar ett stort tack till Hans för den fantastiska donationen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.