Strängnäs deltagande i seapilot2star

Seapilot2star och är ett race som seglas med två personer ombord. Start och målgång är i Oxelösund segling till Visby förbi Gustav Dahlén sedan vidare till Oskarshamn via Västerviksangöring och Blå Jungfrun och sista etappen är tillbaks till Oxelösund, detta gör denna segling till en av Sveriges tuffaste havskappseglingar. Tid för “vila” vilket oftast är i form av reparationer och torka kläder finns i Visby och Oskarshamn. De som representerar Strängnäs Segelsällskap i år är.

X-37:an Superlusen med Thomas Brodin / Peter Bamforth ombord
X-35:an Rio med bröderna Ludvig och Anton Axling.

För att se på resultatet kan man följa våra representanter live på Seapilot2stars hemsida
Bilder från bröderna Axling på Rio:
 
Rio i Kalmarsund

Sista dygnet, Ludde rapporterar att det inte gynnsamma vindar för Rio.

 

Uppdatering:
Det blev en tuff segling med höga vågor och blandade vindstyrkor, av de 97 startande båtarna var det 84 som lyckades fullfölja seglingen.
Rio hamnade på plats 55 i totalen och båt 7 av 9 i startgruppen. vilket anses bra då vindarna inte är gynnsamma för en X-35a. X37:an Superlusens besättning Pete Bamforth och Thomas Brodin  lyckades segra över Rio på första etappen till Visby men på de två sista sträckorna blev det DNF d.v.s. gick ej i mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.