Årets Allsvenska den mest framgångsrika någonsin

I helgen avslutades årets serie av Allsvenskan Segling i Västerås. Bra väder, men oftast väldigt byiga vindar dominerade helgens seglingar. På fredagen hade laget lite svårigheter att hitta kryssfarten i båten, men på lördagen lossnade det ordentligt. Överlag har helgens seglingar varit väldigt jämna, med små marginaler mellan placeringarna. På söndagen genomfördes endast tre seglingar, innan vindarna blev alldeles för hårda för att seglingsledaren Robban skulle kunna garantera rättvisa och säkra seglingar.

Typisk marginal på vinna eller förlora ett race, Strängnäs tappar andraplatsen med två meters marginal till Uppsala.

Laget i Västerås bestod av Andreas Emmoth, Svala Firus Waltersson, Erik Waltersson, Kristoffer Elffors och Daniel Pettersson.

Strängnäs Segelsällskap är en av lagen som har varit med i Allsvenskan sedan starten 2015. Årets totalresultat är dock den bästa någonsin – vi slutar mitt i tabellen – på en ärofylld niondeplats. Under seglingarna på hemmaplan i maj fick vi även det bästa slutresultatet under en enskild seglingshelg när vi tog hem en fin sjätteplats.

Bilder: Tommi Rotonen / Strängnäs Segelsällskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.