Info från Styrelsen 3-2020

Styrelsen fortsätter att jobba som vanligt trots Coronatider, vi kör våra möten online som planerat. 

Sällskapets ekonomi ser ok ut, vi kan köra verksamheten som budgeterat.

Styrelsen har diskuterat betalning av medlems- och slipavgifter. Det viktigaste är att så länge som du som medlem har en båt, eller något annat material, på den slipplats som du hyr av sällskapet så behöver du betala medlems- och slipavgifterna. Detta gäller även om du har eller ska sälja din båt.

Nu är det påfyllt med medlemsvimplar på Tosterömacken, 200:-/st.

Vi vill åter påminna om att du som inte har tänkt att sjösätta i sommar kan ansöka om avgiftsbefrielse från sommaravgift. Denna ansökan gör du enklast via e-post till kassören senast den 6 juni. I ansökan anger du även orsak till varför du vill bli befriad från sommaravgift. 

Rapporteringen av genomförda arbetsplikter har inte fungerat helt klockrent under de senaste åren. Vi har därför infört en ny rutin. Respektive grupp eller styrelsemedlem som har godkänt din arbetsplikt ska med en gång meddela detta till kassören, som håller koll på genomförda arbetsplikter. 

På Askholmen har det kommit nya elstolpar. Anslag till besökare ska sättas upp, där vi ber om ett bidrag om man kopplar in sig på stolparna.

På grund av Coronan är det inte lämpligt att samla ett större antal medlemmar under en särskild dag för vårstädning av Askholmen. De medlemmar som har möjlighet kan kontakta Askholmsgruppen för att få lämpliga arbetsuppgifter som arbetsplikt. Annars går det såklart att göra ett frivilligt bidrag med städning, vedhuggning eller något annat.

Bastubryggan är i dåligt skick, det är osäkert om den kan läggas ut i sommar. Askholmsgruppen funderar på alternativ.

Jolleträningarna börjar efter den 13 Maj. Vi följer självklart Seglarförbundets rekommendationer.

Det är fortfarande osäkert om vi kommer att kunna genomföra organiserade festligheter på Askholmen i sommar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.