En härlig resa ut till Askholmen

Innan jul passade Ordförande Jonas och Vice ordförande Mattias på att följa med Peter och Leif ur Askholmsgruppen på en tur ut till Askholmen. Vi passade på en skön söndagsförmiddag innan kylan och isen kom. Vi gick där igenom hur tillståndet är med bl a bastuhuset. Askholmsgruppen vill byta ut bastuhuset till ett ny likvärdig byggnad. Den välbyggda gamla byggnaden behöver en välbehövlig renovering som det är i dagens läge. Stommen i sig är det inget fel på. Men ska vi spara byggnaden så behöver vi göra om grunden, byta ytskikt invändigt, renovering av yttertak, skorstenen, aggregat mm. Det gör att det inte känns värt att lägga ner pengar på vår gamla byggnad. Askholmsgruppen kommer därför fortsätta att ta fram tillstånd som behövs för ny byggnad. När det är klart att vi får bygga ny byggnad, så kommer vi lägga ut om sponsring av bastu. När tillräcklig sponsring har kommit in, så kommer dom starta ombyggnationen.
Askholmsgruppen för också diskussion med Sjögrävarn om ev hyra av betongbrygga för att lägga som bastubrygga.
Peter och Leif visade och informerade även om renoveringen av hamnen. Dom håller på med erforderliga tillstånd och offerter och ev bidrag. Askholmsgruppen kommer att återkomma med mer information inför årsmöte i vår. Arbetet kommer som snabbast kunna komma igång hösten 2021.
Dom har även planer på att göra iordning sandstrand vid köksbryggan.
Vi hann med en kopp glögg och pepparkaka vid bastun i solen innan vi drog oss tillbaks till Båtudden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.