Bidrag från Sparbanksstiftelsen Rekarne till Askholmen

Strängnäs Segelsällskap är stolta att meddela att Sparbanksstiftelsen Rekarne går in och bidrar till den kommande renoveringen av norra piren på Askholmen. Stiftelsen är till 50% ägare av Sparbanken Rekarne och bidrar till pengar för utvecklingen av olika verksamheter inom Eskilstuna och Strängnäs kommun. Det sker genom att stiftelsen låter avkastningen på bankens kapital verka inom kommunerna i form av anslag till bland annat kultur, utbildning, föreningslivet, idrotten och det lokala näringslivet. Sammanlagt fördelar stiftelsen årligen ett antal miljoner kronor i ekonomiskt stöd till olika verksamheter i kommunerna inom Sparbanken Rekarnes verksamhetsområde. 

Strängnäs Segelsällskap äger sedan 1930 ön Askholmen, som är belägen strax nordost om Strängnäs. Ön har under alla år varit en populär hamn för fritidsbåtslivet på Mälaren, och tack vare det generösa bidraget på 400 000:- så har klubben förutsättningar att säkerställa att ön kommer att förbli en trygg, säker och öppen hamn för alla båtturister i trakten.

Renoveringen av hamnen beräknas att påbörjas under hösten 2021 under förutsättning att alla tillstånd blir klara. Vi hoppas att norra piren ska vara klar redan under våren 2022. Strängnäs Segelsällskap kommer, förutom via bidraget, att finansiera renoveringen via egna sparade pengar samt via lån i Rekarne Sparbank.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.