Grillförbud ombord på båtar

De generella eldningsförbuden kommer och går, beroende på väderlek. Det finns alltid angivelser på Askholmen om det råder eldningsförbud, i form av tydliga anslag. När detta skrivs 24 juli, så är kommunens eldningsförbud sedan en tid hävt, men man avråder ändå från eldning i skog och mark. Kontrollerad grillning är för närvarande tillåten på Askholmen.
Men:
När grillning är tillåten, så får grillning bara ske på anvisade platser på land. Grillning ombord på båtar i hamnen är inte tillåten. Brandrisken är alltför stor. Detta förbud gäller alltid, oavsett vilka eventuella nivåer på eldningsförbud som råder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.