Ladda batterierna

Nu är det många av oss som passar på att ladda batteribanken i båten. Detta är faktiskt den enda anledningen som tillåter oss att ha elen inkopplad i vår båt under tiden vi inte vistas på plats. En förutsättning är att du märker din stickpropp med: Batteriladdning, ditt namn, tid för inkoppling, tid för planerad urkoppling. Anledningen är förstås att brandrisken ökar markant med inkopplad elutrustning. Självklart är det inte tillåtet med inkopplade värmare eller torkanläggningar.
Det har även under hösten varit problem med att inkopplade men oanvända skarvkablar har orsakat att säkringar har gått och jordfelsbrytare har löst ut. För att minska trasslet för dej och dina slipkompisar föreslår vi att du alltid tar loss din elkabel från uttaget på slipplan.

Tips:
Under vintermånaderna är en solcell ett utmärkt sätt att “motionera” batterierna och hålla dessa laddade. En ljus pressenning är förstås en förutsättning för att det ska kunna fungera.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.