Watski2Star med RUT

Jonas Svensson och  Bo Frånberg seglade årets upplaga av Watski Twostar baltic. Här följer deras summering av årets race.

Trycket var på, vi missade direkt i starten men seglade upp oss starkt första natten för att dyka ner i ett skönt stiltje utanför Visby, helt enligt plan(Visby har pengarna-tillbaka-garanti om stiltje uteblir någon morgon).
Andra etappen satt klockrent med rekordtrim och bara små lufthål.
Sista etappen började med lätt medvind – inte så snabbt, för att fortsätta med Nordlig 12-15m/s och hyggliga vågor – inte heller så snabbt. Tyvärr hade vi lite problem med reven vilket gjorde att vi inte kunde segla fullt, första revet gick av i bommen, andra revet kunde vi inte sätta ordentligt så storen hängde som en kasse- inte heller så snabbt.
Men efter 23,5 H segling i våta underställ, med kalla köttbullar i magen och vila med huvet på vinschen och fötterna i sittbrunnsvattnet var även sista etappen klar. Det var skönt att vi körde resan ut, men det var rätt mentalt. Frågan varför man skall segla poppade upp i huvet några gånger. Vattnet var hela 9 grader och vi hade 6 grader i luften.
Ett nytt problem med att ställa in plottern, som nollade sig när större vattenmägnder kom över sidan, eftersom touch-panelen inte funkar med kalla fingrar men ibland med ”varma” vattenstänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.