Stängda farleder i Stockholm

Under kommende säsong kommer två större hinder att uppstå för den som skall passera Stockholm med båt.

Riddarfjärden / Karl Johan-slussen
Under tre perioder kommer vattenområdet i Mälaren närmast Karl Johan-slussen att vara avstångd på grund av sänkning av tunneln till nya citybanan. Den första avstängningen sker under en vecka i månadsskiftet april/maj. Området är sedan avstängt en vecka under juni och en vecka i juli. De exakta veckorna meddelas via lokalradion, skyltning i vattenområdet och på www.trafikverket.se/citybanan

Danviksbron
Under tiden 8 april – september kommer Danviksbron inte att kunna öppnas för passage. Den segelfria höjden är 10,8 meter. Det finns tillgång till mastkran på vardera sida om bron,en är belägen på Långholmen hos Göta segelsällskap den andra vid Hunduddens varvsförening, kranarna kommer att vara tillgängliga från 20 april till och med 27september.

Kranen vid Hundudden är tillgänglig för allmänheten vid alla tidpunkter utom när sjösättningar pågår. Dessa datum är 23/4,25/4,27/4, 2/5,4/5,5/5,9/5 samt vid upptagningar 20-21/9, 4-6/10,11-12/10, 20-21/10.

Läs mer på Stockholms stads webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.