Strängnäs satsar på Allsvenskan även 2016

Snart drar den andra säsongen av Allsvenskan Segling igång, och även i år representeras Strängnäs av ett starkt lag. Sedan i vintras är planeringen i full gång. Förutom att få in ett brett urval seglare i laget så jagar även teamet sponsorer för att bekosta anmälningsavgift, resor och annat. Om du har kontakter hos något företag som är intresserad av att vara en del av Sällskapets framgångar så är du välkommen att kontakta det Allsvenska teamet.
Totalt deltar 18 lag i Allsvenskan, och efter förra årets resultat är vi direktkvalificerade till årets omgång.
I år kommer det att seglas totalt fyra delseglingar, 20-22/5 i Motala, 10-12/6 Ekerö, 12-14/8 Malmö, 2-4/9 Långedrag. Som förra året så åker fem seglare ner på varje delsegling, varav fyra kommer att vara ombord vid varje race. I år så kommer vi även att ha med en coach. Coachens uppgift blir att hålla koll på det där som man som seglare inte hinner mellan de hektiska omgångarna: hur bra går konkurrenterna, vilka möter vi i nästa race, hur ligger vindarna, var går strömmen.
Förutom träning i hyrda båtar kommer vi i år även att träna hemma i Strängnäs med hjälp av Jonas Svenssons Melges 24.
Lite senare i vår kommer vi att presentera hela laget på hemsidan, håll uppsikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.