Svårseglat för Allsvenska laget i ett vindfattigt Ekerö

      

Helgen den 1-3 Juni avgjordes 2018 års andra deltävling av Allsvenskan Segling. Strängnäs var på plats med ett delvis nytt lag bestående av Anton Axling, Pete Bamforth, Sirianne Dannaeus, Oskar Svensson och Jonas Danneaus. 

Fredagen började riktigt bra, och laget låg då på en fjärdeplats inför den andra dagens seglingar. Dock var vindarna väldigt svaga, och med stora variationer över banan, vilket gjorde det hela väldigt svårseglat. Trots att laget hade laddat med ny energi efter framgångarna i föregående omgången i Malmö lyckades man inte att hävda sig i den tuffa konkurrensen mot de andra lagen. 

Mellan seglingarna var stämningen god på bryggan mellan de andra lagen, och en hel del av dagarna gick åt till att vänta på vind. 

Efter att ha avslutat tävlingshelgen på en 15:e plats så ligger Strängnäs nu totalt 12:a när två delseglingar återstår.

Laget kommer nu att träna under sommaren. För att uppnå det minimiantal på olika seglare som skall vara med i laget under säsongen, 12 st, så kommer några nya personer att komma med laget. Nästa delsegling avgörs i centrala Örnsköldsvik i 24-26 Augusti. 

Foto: Daniel Stenholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.