Strängnäs höll för trycket i Örnsköldsvik

Årets tredje deltävling av Allsvenskan Segling avgjordes under helgen i Örnsköldsvik. Strängnäs Segelsällskap representerades av ett lag på fem personer bestående av Jonas Danneaus, Johanna Hamrin, Erik Waltersson, Carl Svedberg och Kristoffer Elffors.

Vindarna på banan präglades i stor omfattning av Höga kustens bergiga landskap. Under fredagen lyckades arrangörerna bara genomföra hälften av de planerade seglingarna medan söndagens race blev helt inställda.

Strängnäslaget hade relativt få träningstimmar ihop innan tävlingen, men lyckades ändå placera sig relativt bra trots den hårda konkurrensen.

– Trots att Mälarseglare inte alltid är vana med starkare vindar, så seglade vi som bäst under de få timmar på lördagen som det blåste hårt, säger lagets taktiker Erik Waltersson, och fortsätter: Vid lättare vind blev det tyvärr mer lotteribetonat med placeringarna, då blir även starterna viktigare – och där var vi inte alltid riktigt på topp.

Strängnäs slutade som tolva av arton startande, vilket innebär att laget nu ligger totalt på en elfteplats inför den avslutande tävlingshelgen i Gottskär, 7-9 september. Då kommer Strängnäs att ställa upp med en helt ny sammansättning av laget, anledningen ligger i att reglerna stipulerar att lagmedlemmarna ej får delta i alla deltävlingar för att förhindra att de stora klubbarna toppar sina lag.

Med tre av fyra omgångar avklarade av årets Allsvenska har regerande mästarna och favoriterna från KSSS en trygg ledning efter en andraplats och två segrar i de tre tidigare omgångarna. Närmast jagas de i tabellen av Särö Båtklubb som är åtta poäng efter och av GKSS på tredje plats, ytterligare tre poäng efter KSSS.

Foto: Daniel Stenholm

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.