Solig Mälardag

Vi fick till en riktigt bra Mälardag i lördags. Vädrets makter var helt på vår sida, och arrangemanget i sig hade lockat rekordmånga besökare till området runt Västerviken, där ca 75 olika föreningar och organisationer visade upp sig.

Vi själva hade passat på att ladda med en extra omfattande insats, med anledning av vårt 100-årsjubileum. Både stora och små båtar fanns på land vid vår monterplats. Och 18 båtar från klubben hade förtöjt mitt för montern i den inre delen av gästhamnen. Båtarna representerade både seglande och motorbåtsåkande. Och det var farkoster från skilda epoker. Några nästan nya, och den äldsta var Tomas Timans Mälar 30, byggd 1938 hos Erikssons båtvarv i Strängnäs. Ett 10-tal av våra båtar var bemannade och öppna för allmänheten. Den som ville fick kliva ombord och titta närmare, med förhoppningen från vår sida att besöket skulle locka till eget båtägande.

Äldsta sliptraktorn fick åka på utflykt till staden, med en betydligt motorstarkare båt på släp. Björn Krantz är ägare till denna Croupier.

Det blev en bra bild av vår verksamhet som visades upp. Samtliga arbetsgrupper hade folk och saker på plats. Vår omfattande monter var alltid bemannad av ett flertal medlemmar, som kunde berätta om hur båtliv fungerar hos oss. Och våra representanter fick också lyssna på historier från förr, från bekanta och obekanta som haft relationer till Askholmen och till annat båtliv genom decennierna.

Kennerth Holmbergs båtturer var som alltid populära hos folk i alla åldrar. Han körde hela dagen i stillsam skytteltrafik för att visa upp hur Strängnäs ser ut från sjön. Bland passagerarna fanns både barnfamiljer som aldrig åkt båt, och ett antal äldre som inte varit ute i en båt på många år. Vår klubb, och framförallt Kennert och hans båt, fick många tacksamma vänner genom detta.

Man blir trött av att stå på mässa i timtal. Peter Ärfström vilar fötterna ombord på sin och Ingrids fina båt Kruse, samtidigt som han försöker locka besökare att komma och titta närmare i båten.

När Mälardagen var över och våra prylar var nedpackade övergick det hela i efterfest i och kring båtarna. Många besökte utekrogarna. Och fram till att nattmörkret blev kompakt så spelade Kent Lindén dansmusik vid den dansbana som Strängnäs Segelsällskap ordnat mitt i gästhamnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.