Allsvenskan: bättre än någonsin – men kval väntar

Vårens tävlingshelger av Allsvenskan Segling var som bekant inställda på grund av covid-19. Årets serie kom därför att att bestå av delseglingarna i Örnsköldsvik och Västerås. Den sista helgens seglingar präglades av hårdare vindar och stenhård konkurrens. I de flesta race ändrades placeringarna flera gånger under racen och många gånger skilde det sig bara några meter mellan placeringarna i mål. Vårt lag gjorde många lyckade race, med strålande samarbete ombord. Tyvärr var även konkurrenterna på en mycket hög nivå – kanske den tuffaste konkurrensen hittills i Allsvenskans historia. Efter att ha avslutat lördagen med en placering mitt i tabellen slutade vi på en 13:e plats. Räknar man ihop placeringarna från både Örnsköldsvik och Västerås så hamnar vi till slut på en 16:e plats, vilket tyvärr innebär att vi är nedanför kvalgränsen. 

Laget kommer nu att prata ihop sig om framtiden. Om vi väljer att kvala så avgörs detta i Marstrand mellan 3-4 oktober.

Helgens lag: 
Sirianne Dannaeus
Pete Bamforth
Oskar Svensson
Måns Gustafsson
Simon Cederholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.