Strängnäs skräller i Allsvenskans sista deltävling

Inför årets sista delsegling av Allsvenskan låg Strängnäs Segelsällskap klart nedanför kvalstrecket. De 15 bästa lagen från respektive år blir direktkvalificerade till nästa års omgång, medan de som slutar på plats 16-18 behöver kvala in tillsammans med nya lag som vill komma med i tävlingen.
Årets fjärde och avgörande delsegling avgjordes i helgen i Saltsjöbaden, där även den absolut första deltävlingen genomfördes för sju år sedan. Strängnäs har sedan dess varit med i tävlingen i hård konkurrens med många namnkunniga klubbar med välkända seglare.

I helgens lag seglade Anders Emmoth, Filippa Emmoth, Wanja Berg, Kristoffer Elffors och Jonas Svensson. Fredagen inleddes med hårdare vindar, som ökade ännu mer under lördagen. Laget seglade mycket bra och inför söndagens final så låg vi på en helt ofattbar första placering. I finalen så blev laget lite väl övertaggat och fick inte riktigt till ett bra flyt på seglingen. Ett tiotal meter innan mållinjen så fick laget dessutom ett straff vilket resulterade i en sjätteplacering i finalen. Efter att totalresultatet för helgens seglingar hade räknats ihop så slutar Strängnäs på en sammanlagd historisk andraplats. Vårt tidigare rekord var en sjätteplats från 2019.
I den totala tabellen för 2022 så hamnar vi plats 15 och slipper därmed kvala inför säsongen 2023. Ett stort grattis till hela laget och alla som har hjälpt till att heja fram det.

Slutlig tabell:

Resultat från fjärde och sista deltävlingen i Saltsjöbaden:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.