Trevligt studiebesök hos Sjöfartsverket

Ett gäng SSS’are samlades kl 0900 för samåkning till Södertälje. För första gången var vi tvungna att säga nej till fler deltagare då vi hade begränsat antal platser, vilket vi beklagar. Väl på plats mötte Jonas Swahn oss vid huset i slussen. Han var en av tre VTS-operatörer som jobbade denna dag. Han har även hand om navigationsvarningar som sänds ut av MSI Sweden via VHF. Jonas berättade om verksamheten som finns i huset så som lotsbeställning, broöppningar, slussningar och VTS-operatörer. Vi hade även turen att få se ett lotsbyte i slussen och operering av broar då en rysk bulkbåt var på väg in till Västerås. Vi avslutade dagen med macka och lättöl. Jonas fick en liten present från våran lokala ostaffär som tack för välordnat studiebesök!
På återseende önskar motorbåtsgruppen !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.