Framgångsrik premiärhelg i Allsvenskan Segling

2023 års första deltävling av Allsvenskan Segling avgjordes på samma arena där 2022 liga avslutades, Saltsjöbaden. Strängnäs Segelsällskap ställde upp med ett starkt lag bestående av Kristoffer Elffors, Andreas Emmoth, Jonas Svensson, Wanja Berg och Ellen Jiselmark. Laget inledde starkt redan på fredagen och låg därefter i en relativt ohotad ledning ända tills den avgörande finalseglingen på söndag, där en oturlig tjuvstart gjorde att laget tappade ledningen till Hjuviks båtklubb som efter 45 race gick ut som segrare med två poängs marginal.

Trots andraplatsen är laget nöjda med helgens seglingar, kommenterar Jonas Svensson. Samarbetet ombord har funkat bra och när det har burit emot så har laget haft en bra förmåga att komma igen.

Extra roligt är att fyra av lagmedlemmarna har i unga år lärt sig seglingens grunder i jollegruppens verksamhet i Strängnäs. Ellen tog steget till kölbåt så sent som tidigare i veckan och har med andra ord inte seglat båttypen J/70 mer än under några intensiva dagar.

Nästa deltävling av Allsvenskan Segling avgörs 2-4 juni i Långedrag. Vi ser framemot en spännande säsong inför den stora finalen på hemma-arenen Ulvhällsfjärden, 15-17 September.

Se gärna sammandraget av helgens segling på Sportkanalen CMORE, måndag 15 maj 21:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.