Utprickningen av Röka ström dras in

Efter ett och ett halvt år av diskussioner med både Transportstyrelsen och Sjöfartsverket har styrelsen och Utprickningsgruppen gemensamt konstaterat att det inte är praktiskt möjligt för Strängnäs Segelsällskap att ansvara för utprickningen av en farled i Röka ströms storlek.

Det ursprungliga problemet med att prickarnas fysiska position inte stämmer med det som finns noterat i myndigheternas databaser kan inte åtgärdas på annat sätt än genom nya sjömätningar av dessa relativt stora vattenområden. En sådan övning är dyrbar och kräver specialkompetens. Segelsällskapet har även det juridiska ansvaret ifall en grundstötning skulle ske i leden, vilket skulle kunna resultera i stora kostnader för klubben.

Vi har därför ansökt om tillstånd att dra in utprickningen och fått detta godkänt av Transportstyrelsen. Utprickningsgruppen kommer nu att planera detta arbete. Vi återkommer med mer information om när detta sker. Detta innebär att prickar och farleder även kommer att tas bort från sjökorten. Även prickarna vid Tynäs udde, Askholmen och Utskottet dras in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.