Info från Styrelsen 7-2020

Under Luciaveckan hölls årets sista styrelsemöte. Med tanke på allt elände med covid-19 så har Sällskapets verksamhet fungerat väldigt bra under året.

Den första indikationen är att de justerade avgifterna som började att gälla 2020 har gett ett förväntat resultat, vi har börjat få mer pengar över i kassan. Parallellt så pågår även några mindre aktiviteter med att se över våra kostnader, t.ex. så kommer vår relativt elförbrukning att analyseras.

Både Års- och Höstmötet hölls i år digitalt, vilket uppfattades som oväntat lyckat. En hel del nya deltagare var med på mötet. Bland annat valdes två nya medlemsadministratörer, med tanken att dessa delvis ska kunna avlasta kassören.

Under senhösten har styrelsen fått in ett mer komplett underlag från grupperna på kommande investeringar. Framförallt kommer det att behöva göras stora investeringar på Askholmen för att bland annat renovera hamnen. Askholmsgruppen har därför kommit igång ordentligt med planering och kostnadsberäkningar, detta samordnas av Christer Killgren. En mer detaljerad plan, inklusive kostnader, kommer att presenteras under årsmötet 2021, där även beslut förväntas att kunna tas. 
Även bastun kommer att behöva åtgärdas.

Sällskapet har även återkvalat in i Allsvenskan. Nu diskuteras ett privat initiativ kring inköp av träningsbåt. Klubben skulle i så fall bidra med kostnader för förslitning och förvaring.

Kommunen har tillsammans med olika organisationer diskuterat nya tider för öppning av Tosteröbron och Hjulstabron. Mer information kommer när detta blir klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.